Hotel Piscul Negru

Restaurant Transfagarasan

Restaurant și Terasă

Zona rurală din jurul munților Făgărăș este una foarte bogată în specialități culinare, de la bulz ciobănesc până la păstrăv cu mămăliguță.

La restaurantul hotelului Piscul Negru, veți putea găsi o mare varietate de astfel de platouri. În secțiunea următoare vă invităm să descoperiți aceste specialități și apoi vă așteptăm să le degustați la restaurantul nostru.

Restaurant cu terasa Transfagarasan

Terasa Restaurantului

În anul 2020, Hotelul Piscul Negru și-a mărit considerabil terasa restaurantului, astfel răspunzând la solicitările clienților care doreau din ce în ce mai mult să ia masa în aer liber. Terasa poate servi ăn aer liber peste 150 de persoane la cele 40 de mese moderne. În caz de nevoie, în foișor mai pot fi servite alte 70 de persoane.

Restaurant Transfagarasan

Interiorul Restaurantului

Restaurantul hotelului Piscul Negru este o incintă deosebit de elegantă și lumionoasă. Fiind înconjurat de ferestre înalte, interiorul rstaurantului este scăldat în lumină naturală și oferă celor care iau masa la interior o priveliște de neuitat către văile și pădurile care înconjoară hotelul.

Restaurant cu ingrediente bio Transfagarasan

Ingrediente din inima naturii

Majoritatea ingredientelor folosite în restaurant sunt furnizate de producători locali și sunt obținute cu metode tradiționale. Legumele sunt crescute în grădinile de pe Valea Argeșului prin procedee în totalitate naturale, carnea de vânat este furnizată de Ocolul Silvic și provine chiar din acești munți iar peștele este recoltat din păstrăvăria proprie.

Restaurant cu păstrăvărie proprie Transfăgărășan
Restaurant cu păstrăvărie proprie Transfăgărășan

Păstrăvărie proprie

Păstrăvăria hotelului Piscul Negru este o sursa continuă de pește proaspăt. Toate preparatele din păstrăv au la baza pești de abia scoși din bazinele păstrăvariei. Aceștia sunt crescuți fără chimicale, cu pâine și alte ingrediente ramase de la restaurant.

Păstrăvul este numit și ”cel mai curat pește”, fapt pentru care apa în care stă este una curgătoare, izvorâta din adâncurile Făgărașilor.

Lactate de la stână Transfăgărășan
Lactate de la stână Transfăgărășan

Lactate de la stână

Hotelul Piscul Negru se aprovizionează de la ciobanii ce cutreieră vara munții în care ne aflăm. Astfel, beneficiem de cea mai bună brânză de burduf, brânză pregătită după metode tradiționale, transmise de ciobani din generație în generație.

Carnea și brânzeturile primite de la stână sunt frecvent verificate pentru a ne asigura că ele întrunesc cele mai severe standarde de calitate și siguranță.

Legume de la țărani Transfăgărășan
Legume de la țărani Transfăgărășan

Legume de la țărani

Familia noastră își are rădăcinile în localitatea Cicănești, de pe Valea Argeșului, un sat în care timpul parcă a stat în loc.

Am ales să ne ajutăm consătenii aprovizionând hotelurile noastre de la ei ori de câte ori este posibil.

De aceea, ni se spune că legumele de la restaurantul nostru sunt mai gustoase decât în alte locații.

Meniu Restaurant Hotel Piscul Negru

Meniu și specialități

Meniul restaurantului nostru este bogat în specialități locale dar și preparate internaționale. Vă invităm să răsfoiți întregul meniu făcând click pe butonul de mai jos.

Răsfoiți meniul
Bulz ciobanesc la cuptor
Bulz ciobanesc la cuptor
Preparate tradiționale

Bulz ciobănesc la cuptor

Original de peste munți, din zona Ardealului, bulzul este unul dintre cele mai reprezentative sortimente culinare ale zonelor de munte.

Brânza de burduf, provenită de la stâna Paltinu este topită sub căldura mămăligii proaspete preparate la ceaun.

Savoarea acestora este completată de ouă ochiuri proaspete, cașcaval mărunțit și șuncă afumată.

Vedeți imagini
Preparatele casei

Platoul mixt grill

Pentru acest platou, bucătarul nostru a ales o gamă variată de preparate din carne precum ceafa de porc sau pieptul de pui, toate făcute la grătar.

Platoul vine și cu un sortiment de legume pregătite tot la grătar precum ciuperci și ardei copți.

Murăturile și mămăliguța încurajează tema tradițional românească a acestui platou.

Vedeți imagini
Platoul casei - mixt grill
Platoul casei - mixt grill
Medalion de vită la cuptor
Medalion de vită la cuptor
Preparate speciale

Medalion de vită la cuptor

Cei cu gusturi fine vor găsi în meniul nostru specialități internaționale gătite în mod exemplar de bucătarul nostru.

Rețetele pentru aceste preparate provin din bucătăria internațională, unde chef-ul nostru a lucrat o bună parte din viața lui.

Pe lângă specialitățile servite în meniu, vă putem oferi o gamă largă de specialități ce vor impresiona garantat și cele mai rafinate gusturi.

Vedeți imagini
Preparatele din păstrăv

Păstrăv cu mămăliguță

Pentru iubitorii de pește, vă așteptăm cu o varietate de preparate din păstrăv recoltat direct din păstrăvăria proprie, unde a fost crescut în apă curată de munte și cu nutrienți naturali.

Sortimentul de pește nu este limitat doar la păstrăv, el fiind bogat în specialități mediteraneene în care bucătarul nostru este expert.

Vedeți imagini
Păstrăv cu mămăliguță
Păstrăv cu mămăliguță
Pastramă de berbecuț cu mămăligă
Pastramă de berbecuț cu mămăligă
Preparate de stână

Pastramă de berbecuț

Cele mai solicitate specialități din meniul nostru sunt cele speficife zonelor de munte, în special cele preparate la stână.

Pastrama de berbecuț provine direct de ciobani, de la stână și este preparată folosind metode cât mai apropiate de cele folosite de aceștia însă respectând măsurile de siguranță alimentară.

Vedeți imagini
Desert

Papanași cu dulceață

Acest desert a devenit deosebit de popular în zona de munte, el fiind adesea preparat cu smântână de la stână și cu dulceață de fructe din pădure.

Papanașii noștri nu fac excepție în ceea ce privește sursa ingredientelor însă servirea se face într-o formă plăcut îmbunătățită de către chef-ul Relu.

Vedeți imagini
Papanași cu smântână
Papanași cu smântână

Hotel Evenimente Transfagarasan

Evenimente

Restaurantul Hotelului Piscul Negru poate fi locul perfect pentru evenimentul dumneavoastră. Fiind situat într-un cadru de vis, hotelul nostru poate impresiona ușor oaspeții dumneavoastră prin mărinimia munților și bogăția pădurilor care ne înconjoară.

Restaurantul este dimensionat și compartimentat astfel încât să poată deservi atât unui eveniment mare, de 80 - 100 de persoane, cât și a două evenimente mici.

Nuntă la munte Transfagarasan
Nuntă la munte Transfagarasan

Ocazii speciale

Vă doriți o nuntă ca în povești? Atunci alegeți o locație ca în povești!

Hotelul nostru poate fi gazda perfectă pentru un eveniment de neuitat datorită poziționării sale, la cota 1200, în inima munților și a dotărilor de lux ce depășesc ușor orice alternativă din zonă.

Alegeți să vă impresionați oaspeții organizând la noi evenimentul ce trebuie să rămână unic în viața fiecăruia.

Evenimente corporate

Doriți să creșteți performanțele și coeziunea echipei dumneavoastră organizând un team building și căutați o locație care să vă găzduiască?

Hotelul Piscul Negru este ideal pentru acest tip de evenimente datorită numărului mare de locuri de cazare, a restaurantului spațios și a sălii sale de conferință poziționată astfel încât să ofere o priveliște cuprinzătoare asupra văii și a Transfăgărășanului.

Evenimente corporate la munte
Evenimente corporate la munte