Hotel Piscul Negru

Restaurant Transfagarasan

Restaurant și Terasă

Zona rurală din jurul munților Făgărăș este una foarte bogată în specialități culinare, de la bulz ciobănesc până la păstrăv cu mămăliguță.

La restaurantul hotelului Piscul Negru, veți putea găsi o mare varietate de astfel de platouri. În secțiunea următoare vă invităm să descoperiți aceste specialități și apoi vă așteptăm să le degustați la restaurantul nostru.

Restaurant cu terasa Transfagarasan

Terasa Restaurantului

În anul 2020, Hotelul Piscul Negru și-a mărit considerabil terasa restaurantului, astfel răspunzând la solicitările clienților care doreau din ce în ce mai mult să ia masa în aer liber. Terasa poate servi ăn aer liber peste 150 de persoane la cele 40 de mese moderne. În caz de nevoie, în foișor mai pot fi servite alte 70 de persoane.

Restaurant Transfagarasan

Interiorul Restaurantului

Restaurantul hotelului Piscul Negru este o incintă deosebit de elegantă și lumionoasă. Fiind înconjurat de ferestre înalte, interiorul rstaurantului este scăldat în lumină naturală și oferă celor care iau masa la interior o priveliște de neuitat către văile și pădurile care înconjoară hotelul.

Restaurant cu ingrediente bio Transfagarasan

Ingrediente din inima naturii

Majoritatea ingredientelor folosite în restaurant sunt furnizate de producători locali și sunt obținute cu metode tradiționale. Legumele sunt crescute în grădinile de pe Valea Argeșului prin procedee în totalitate naturale, carnea de vânat este furnizată de Ocolul Silvic și provine chiar din acești munți iar peștele este recoltat din păstrăvăria proprie.

Restaurant cu păstrăvărie proprie Transfăgărășan
Restaurant cu păstrăvărie proprie Transfăgărășan

Păstrăvărie proprie

Păstrăvăria hotelului Piscul Negru este o sursa continuă de pește proaspăt. Toate preparatele din păstrăv au la baza pești de abia scoși din bazinele păstrăvariei. Aceștia sunt crescuți fără chimicale, cu pâine și alte ingrediente ramase de la restaurant.

Păstrăvul este numit și ”cel mai curat pește”, fapt pentru care apa în care stă este una curgătoare, izvorâta din adâncurile Făgărașilor.

Lactate de la stână Transfăgărășan
Lactate de la stână Transfăgărășan

Lactate de la stână

Hotelul Piscul Negru se aprovizionează de la ciobanii ce cutreieră vara munții în care ne aflăm. Astfel, beneficiem de cea mai bună brânză de burduf, brânză pregătită după metode tradiționale, transmise de ciobani din generație în generație.

Carnea și brânzeturile primite de la stână sunt frecvent verificate pentru a ne asigura că ele întrunesc cele mai severe standarde de calitate și siguranță.

Legume de la țărani Transfăgărășan
Legume de la țărani Transfăgărășan

Legume de la țărani

Familia noastră își are rădăcinile în localitatea Cicănești, de pe Valea Argeșului, un sat în care timpul parcă a stat în loc.

Am ales să ne ajutăm consătenii aprovizionând hotelurile noastre de la ei ori de câte ori este posibil.

De aceea, ni se spune că legumele de la restaurantul nostru sunt mai gustoase decât în alte locații.

Meniu Restaurant Hotel Piscul Negru

Meniu și specialități

Meniul restaurantului nostru este bogat în specialități locale dar și preparate internaționale. Vă invităm să răsfoiți întregul meniu făcând click pe butonul de mai jos.

Răsfoiți meniul
Bulz ciobanesc la cuptor
Bulz ciobanesc la cuptor
Preparate tradiționale

Bulz ciobănesc la cuptor

Original de peste munți, din zona Ardealului, bulzul este unul dintre cele mai reprezentative sortimente culinare ale zonelor de munte.

Brânza de burduf, provenită de la stâna Paltinu este topită sub căldura mămăligii proaspete preparate la ceaun.

Savoarea acestora este completată de ouă ochiuri proaspete, cașcaval mărunțit și șuncă afumată.